Base:
160gm biskut marie choc dihancurkan
85gm mentega cair
Filling:
450gm cream cheese
120gm gula kaster
3bj telur
150gm whipping cream
1sudu besar tepung jagung
1/2sudu teh esen mango
1/2sudu teh esen pandan
1/2sudu teh esen vanilla
1/2sudu teh esen oren
1sudu teh serbuk koko
Method:
Gaul biskut dan mentega cair hingga sebati...alaskan di loyang bersaiz 8inci...
pukul cream cheese dan gula hingga kembang dan gebu.masukkan telur sebiji demi sebiji dan pukul lagi hingga sebati...pukul whipping cream bersama tepung jagung hingga sebati dan masukkan kedalam adunan cheese..bahagikan kpda 5 bahagian dan warnakan..tuangkan adunan mango keatas biskut dan bakar selama 10min pd suhu 160'c.keluarkan...lapis plak dengan adunan pandan dan bakar lg selama 10min.seterusnya lapis dengan adunan choc dan bakar lg 10min..seterusnya diikuti dengan adunan vanilla dan bakar lg 10min.last sekali masukkan adunan oren dan bakar selama 20min pd suhu 170'c @ sehingga masak......
selamat mencuba...
No comments:
Post a Comment